Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Office365

Alle elever og ansatte i grunnskolen i Levanger kommune har nå har fått en konto i tjenesten Office365. Denne tjenesten er utviklet av Microsoft, og vil blant annet gi elevene en skybasert kontorpakke. Office365 er en skyløsning, noe som betyr at alt kan skje i nettleseren og tjenesten trenger ikke å installeres på noen PC-er.

Hvis man likevel ønsker å installere en versjon lokalt på en privat pc, har hver enkelt elev 5 lisenser tilgjengelig. Når de slutter som elev mister de tilgangen til Office 365, og versjonen de eventuelt har installert privat. Office365 kan også benyttes fra andre enheter f.eks nettbrett og mobiltelefoner. Tjenesten er tilpasset utdanningssektoren og er gratis og reklamefri.
 
Mål:
Målet med en skybasert tjeneste er at den skal være tilgjengelig hele tiden, både hjemme og på skolen og på alt utstyr (PC-er, mobiltelefoner og nettbrett). Elevene skal på en enkel måte kunne dele og samarbeide om skolerelatert arbeid.
 
Hva kan Office365 tilby?
Noen av tjenestene er:

  • Nettbasert tekstbehandling, regneark og presentasjonsprogram og notatblokk (Word-, Excel-, Powerpoint- og Onenote online). Elevene kan jobbe med dokumentene overalt - både på skolen og hjemme. Elevene har også mulighet til å laste ned disse programmene på private maskiner.
  • Onedrive: Er et nettbasert privat lagringsområde og elevene har 1TB lagringsplass for data (dokumenter, videoer, foto, musikk o.l.). Fra dette lagringsområdet kan man enkelt dele både mapper og filer.
  • Epost: Elevene får sin egen e-postadresse, som de kan benytte til å samarbeide med andre elever, lærere og andre aktuelle. Denne får de tilgang til via Outlook som er Microsoft sin epostløsning. Elevenes epostadresse vil være brukernavn@g-skole.no

 Innlogging


Elevene kan logge seg inn via skoleportalen https://innherred.sharepoint.com/sites/InnherredElev.

Eleven skriver inn det brukernavnet de tidligere har fått fra skolen, det samme som de blant annet benytter til Itslearning, men de må legge til @g-skole.no og trykke Enter. Da omdirigeres de til en side de må legge inn passord litt avhengig av hvilken pc-løsning skolen har.
Eks: brukernavn@g-skole.no
Passordet er det samme.

  • Elevkontoene er administrert av Levanger og Verdal kommune. Dette betyr at glemt passord må nullstilles på skolen.
    Til toppen av siden
Publisert: 20.09.2016 10:33 Sist endret: 04.11.2021 10:16
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051