Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Kulturstipendet 2019 - Julie Brohaug Welde

(se også kulturprisen 2019ildsjelprisen 2019 - frivilligprisen 2019

DU-sak 38/19, 11.12.19

Kulturstipendet for 2019 tildeles Julie Brohaug Welde

Begrunnelse:

Julie Welde har drevet med musikk siden hun var fire år gammel, og er i dag kjent i musikk- og kulturmiljøet i Levanger.

Arenaene Julie har opptrådt på inkluderer blant annet UKM, marsimartnan, kulturuka og Breidablikktunet.

Høsten 2019 begynte Julie å studere ved Complete Vocal Institute i København, med mål om å bli sanglærer og utvikle seg som artist. Studiet er seminarbasert, og 6 uker i året pendler Julie til København. I tillegg til pendlerutgifter, kommer skolepenger som lånekassen ikke dekker. Kulturstipendet vil bidra til å dekke deler av utgiftene. Julie vil fortsette å gi tilbake til Levanger under utdanningen sin. Hun presiserer at hun ønsker å holde flere frivillige konserter på Breidablikktunet. Gjennom studietiden ønsker Julie å ha fokus på sangglede og å fremme god helse gjennom sang, også på Levanger.

Tildeling av kulturstipendet er en anerkjennelse av det arbeidet Julie Welde legger ned i kulturmiljøet i Levanger kommune.


Mottatte søknader 2019 (2):


10.11.19 Elias Morgan Grimstad

Navn: Elias Morgan Grimstad
Fødselsdato: 27.11.2001.
Telefonnummer: 95834015
E-postadresse: Elias.m.grimstad@gmail.com. Kategori: Musikk.

Kulturstipendet

Biografi

Jeg heter Elias, bor i Levanger og er 17 år. Jeg er fiolinist, men spiller også bratsj. Jeg begynte å spille som treåring med farfar som musikklærer. I dag går jeg på «Lørdagsskolen», og NTNU Unge Musikere i Trondheim, og har Anna Gebert som hovedlærer. Jeg reiser ofte med tog til Trondheim. Det siste halvsemesteret ca fem ganger i uka.

Høsten 2017 skulle jeg egentlig begynne på videregående. Det valgte jeg å ikke gjøre for å få tid til å øve mye på instrumentet (Jeg tar seks videregåendefag som privatist). Nå skal jeg søke til musikkutdanning i NTNU Trondheim, og Barratt due i Oslo og Norges Musikkhøgskole.

Jeg har spilt mye sammen med de tre gjevnaldrende brødrene mine og pappa i en «fiolinkvintett». Jeg og tvillingbror Andreas satser på musikk, og spiller mye rundt i landet. Spesielt i Levanger og Trondheim har vi hatt mye spilleoppdrag. I Levanger har jeg blant annet spilt for saniteten og st. Sunnivaordenen. På bedehuset og i kirken. I bryllup og begravelser. Flere av oppdragene har også vært forespørsler fra Levanger Kommune. Jeg er med i Frol symfoniorkester og har vært med i nesten hvert prosjekt siden 2015.

Min CV

I November 2015 deltok jeg og tvillingbroren min for første gang på UMM (Ungdommens Musikkmesterskap) som duo. Vi spilte først i Trondheim der vi fikk førstepris inkludert en inspirasjonspris. Deretter ble vi sendt direkte til Oslo for å konkurrere nasjonalt. Her fikk vi også førstepris og en inspirasjonspris. Etter denne opplevelsen ble jeg veldig inspirert, og bestemte meg for å begynne å ta timer i Trondheim kulturskole, og senere NTNU Unge musikere som også er i Trondheim.

I slutten av 2017 ble jeg og broren min, som duo, med på Ungdommens musikkmesterskap for andre gang. Her gikk det enda bedre enn første gang. Nedenfor er en liste over noe av det som har skjedd siden 2016.

Januar 2016: Begynte å ta timer i Trondheim Kulturskole.

Mai 2016: Kom inn på talentutviklingsprogrammet «Unge Musikere», etter prøvespill. Desember 2016: Begynte på Lørdagsskolen i Trondheim. (Finansiert av Levanger kulturskole.)

Februar 2017: Ble tatt inn på «Norsk Ungdomssymfoniorkester», etter prøvespill. Mars 2017: Spilte duo med min bror på Senterpartiets landsmøte.

Juli 2017: Olavsfestdagene: Teaterforestilling i Nidarosdomen; «Olav - Fra hat til håp», der blant annet Kristofer Hivju var skuespiller. Jeg og Andreas inkludert to andre musikere, stod for musikk til teateret.

September 2017: Som duo spilte jeg og Andreas på kommunestyremøtet i Trondheim.

Oktober 2017: Fikk være med på et ukesprosjekt med konservatorieorkesteret i Trondheim. (NTNU Musikkinstitutt).

November 2017: Som duo fikk vi førstepris i Regionalt «Ungdommens Musikkmesterskap», og sendt videre til Nasjonalt nivå og semifinale i Oslo.

Januar 2018: Ble tatt inn på «Ung Filharmoni» etter prøvespill. Dette er landets fremste symfoniorkester for ungdom under 18 år.

Januar 2018: Nasjonalt UMM. Gikk videre fra semifinale og finale. Ble en av fem deltagere i superfinalen.

Juni 2018: Sommerkurs med «Ung Filharmoni» i Oslo.

Juli 2018: Solist med «Toppensymfonikerne» i Mosjøen. Jeg og Andreas var solister og spilte med et av orkestrene ved Toppenkurset.

Kurs i Italia. Fikk kurs både i orkester, duo, og i solo.

September 2018: Førstepris i «Midgardkonkurransen» i Horten. Vi vant kammermusikkavdelingen i vår aldersklasse.

Vi i Ung Filharmoni fikk spille med Oslo-Filharmonien i Oslo Konserthus.

Mars 2019: Jeg fikk være solist sammen med Arve Tellefsen i dobbelkonserten av Bach i en konsert med Luftforsvarets musikkorps.

Mars 2019: Jeg og Andreas var med på vinterfestspillene i Røros.

Mars 2019: Jeg og Andreas var med på Drømmeaften, og fikk være solister med Trondheimsolistene.

April 2019: Jeg og Andreas var solister med Trondheim Symfoniorkester

September 2019: Vi i Ung Filharmoni fikk igjen lov til å spille med Oslofilharmonien.

I tillegg til å øve mye for å bli god, er det nødvendig å være med på kurs eller orkester rundt i landet eller verden for å få så mye erfaring som mulig. Jeg trenger ny bue til fiolinen. Om jeg skulle være så heldig å få stipendet ville det være ett godt bidrag.

Musikkopptakene:

Her er noen duetter sammen med Andreas

Link 1: https://www.youtube.com/watch?v=kilFHe6YTlQ

Link 2: https://www.youtube.com/watch?v=Ny9MpbwsfVw

Elias


05.11.19 Julie Brohaug Welde

Jeg har siden 4 års alderen drevet med sang og musikk, og har de siste årene også vært aktiv innenfor musikk/kulturmiljøet i Levanger. Jeg har opptredd på ulike arenaer i Levanger som UKM, marsimartnan, kulturuka og på breidablikktunet. Jeg har det siste året også vært med i kveldskoret.

August 2019 begynte jeg på 3-årig utdanning ved Complete Vocal Institute i København for å bli sanglærer og utvikle meg som artist. Utdanningen er seminarbasert, som vil si at jeg bor i Levanger og pendler til København 6 uker i året.

Skolen er kjent for å være en av de beste innenfor sitt felt i Europa, men det gies ikke rett til støtte gjennom lånekassen for å gå denne utdanningen. Skolepenger koster 75 000 kr i året, noe et evt. stipend vil være med å dekke.

Gjennom utdanning min ønsker jeg å være med på å øke kulturlivet i Levanger. Jeg er spesielt opptatt av sangglede, og at sang er noe som er med på å fremme god helse. Derfor vil jeg under utdanningen fortsette å holde frivillige konserter på breidablikktunet, og jeg ønsker etterhvert å ha kurs i sang eller starte opp et kor med fokus på sangglede.

Om dere ønsker å lese mer om utdanningen, legger jeg ved link: https://completevocal.institute/3-year-course/

Legger også ved en video fra en skolekonsert: https://www.facebook.com/Juliebewe/videos/1002028280142856/

Julie Welde

Til toppen av siden 

 

 

Publisert: 01.10.2019 10:01 Sist endret: 12.12.2019 09:26
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051