Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Frivilligprisen 2017 - Frol sanitetsforening

(se også kulturprisen 2017 - kulturstipend 2017 - ildsjelprisen 2016)

Vedtak med begrunnelse: Driftskomiteen 06.12.17, sak 30/17


 Mottatte kandidater, alfabetisk etternavn (4)


31.10.17 Frol Sanitetsforenings strikkekafe

Frol Sanitetsforening har i mange år drevet strikkekafe for asylsøkerkvinner i Levanger. Hver onsdag, gjennom hele året kommer 3-4 kvinner fra foreningen til frivilligsentralens lokaler for å skape trivsel og med det bedre livskvalitet for kvinner i en utfordrende livssituasjon.

Kafeen driver med langt mer enn strikking. Norsk tradisjonell matlaging eller mat fra kvinnenes opprinnelsesland står ofte på programmet, bærturer med påfølgende sylting, i år også turer til Ytterøya og Trondheim med kulturelt program. Strikkekafeen pakker hvert år julegaver som sendes til Estland og produserer gjennom hele året ulike produkter som gis til Rødkløverhusets julemesse, her inngår også julebakst. Norsk språktrening er i hovedfokus under alle samlingene.

Vi mener alle de frivillige i Frol Sanitetsforenings strikkekafe som har bidratt i arbeidet gjennom flere år er med på å bidra til et mer åpent, inkluderende og trygt samfunn og mener de fortjener en frivilligpris.

Åse Saltvik   -   Nada Momic
Til toppen av siden 


25.10.17 Solveig og Tore Haugan

"Den største gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad".

Dette må være mottoet til Solveig og Tore Haugan. Flere ganger i uka stiller de opp på institusjoner og sammenkomster og gleder andre med musikk, sang, diktlesing og et smittende humør.

På vegne av noen av foreningene som nyter godt av deres frivillige innsats, fremmer vi forslag om at de tildeles Levanger kommunes Frivillighetspris for 2017.

De oppfyller etter vår mening fullt ut kriteriene for fiivillighetsprisen i og med at de bedrertrivsel og livskvalitet for andre, og bidrar til et mer åpent, inkluderende og trygt samfunn.

Venneforeningen ved Levanger Bo-og aktivitetssenterv/Marith Bye, Nesset Sanitetsforening v/Ragnhild Bakken, Levanger Sanitetsforening og Levanger og Verdal demensforening v/Marit Hofstad
Til toppen av siden 

01.11.17 Ingrun Lunnan

Frol Husflidslag foreslår Ingrun Lunnan (f. ****) til Frivilligprisen for 2017.

Ingrun er det fødte organisasjonsmenneske og har vært en ressurs for Husflidslaget i mange år.

Hun er strukturert, kreativ, engasjert, humørfylt, ja ganske enkelt et ja-menneske.

Hun er lett og samarbeide med og har vært i styret i flere omganger. Nå sist fungerte hun som leder i en toårsperiode (valgt til nestleder, men ingen vill stille som leder) i en alder av over 80 år.

Hun har sørget for at medlemmer uten bil har kommet seg på turer og møter.

Ikke bare innen organisasjonsarbeid, men også i husflidens tjeneste har hun vært delaktig. Hun utarbeidet et forslag til fylkesvott for Nord-Trøndelag med fylkesblomsten som tema, men vant dessverre ikke denne konkurransen.

Hun har også vært med å instruere barn og unge i laget.

Engasjementet har vært like stort (ja kanskje større) for Nesset Sanitetsforening. Der har hun vært del av frivillig arbeid i mange år, med julemessa som sitt hjertebarn.

Ingrun vil være en verdig vinner av Frivilligprisen.

Inger Myren
på vegne av Frol Husflidslag
Til toppen av siden 


09.10.17  Trygve Mokkelbost
Mokkelbost bruker 5-6 timer hver tirsdag fra snøen smelter til den igjen kommer om høsten, på å plukke søppel i Levanger kommune, med kun 3 uker sommerferie.

Mokkelbost er sterkt engasjert i naturen og all søppel som blir kastet i den. Som ansatt i Levanger kommune så forsøker jeg å legge til rette så godt jeg kan med søppelsekker,
hansker, plukkeutstyr ol. slik at Trygve slipper å tenke på det. Han går langs stier, veier, skogsområder, strender og generelt der folk ferdes og samler opp søppel.

Jeg og Mokkelbost har en avtale at han kontakter meg hver gang han har plukket og gir meg beskjed hvor det ligger, så kjører jeg dette på Mule. Jeg er overbevist at vi her snakker om flere tonn med søppel.
Mener derfor han fortjener denne prisen.

Espen Lyngsaunet
Til toppen av siden 

 

Publisert: 12.09.2017 14:06 Sist endret: 06.12.2017 16:57
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051