Kommunestyret 22.06.16 - FO 12/16 - Spørsmål fra Geir Tore Persøy (FRP) - Ytterøysamfunnets fremtid

Det er med stor glede vi alle ser at Ytterøya er i vekst både på næringslivssiden og innbyggermessig.

Med vekst kommer også utfordringer og som en følge av den gledelige utviklingen på Ytterøya ser vi nå at den nye ferja ikke har den kapasiteten som denne situasjonen krever.

Allerede før siste anbud på ferjestrekningen ble lagt ut hadde Ytterøyutvalget varslet fylket at denne utviklingen var i gang og økende, men anbudet ble laget på ett alt for lavt antall reisende, og det ser vi konsekvensene av i dag.

Vi ser nå omtrent daglig at flere biler blir stående igjen ved avgang enten pga antall kjøretøy, eller tonnasje.

Det er satt i gang kalksteinproduksjon ,og bare den brukeren skal ha over 600 semitrailerlass med kalkstein og retur av tombiler ,før oktober.

Ellers kan nevnes: Ytterøykylling, forbiler, melkbiler, gjødselbiler etc, etc… som er faste og varige brukere.

Det bygges flere kyllingfjøs og snart også ny skole. Alt dette i tillegg til det økende behovet til fastboende og fritidsboligbrukere, gjør at behovet for en bedre løsning må på plass raskt.

I og med at det er AP, SP og Krf som sitter i førerstolen på den politiske siden både i Levanger kommune og i fylkesrådet, så anser jeg det som en smal sak å manøvrere denne saken i havn for Ordføreren og hans samarbeidspartnere.

Spørsmålene blir da: Hva gjør ordføreren opp mot fylkesrådet i denne saken? Hvilken løsning får vi og hvor fort?

Geir Tore Persøy - klikk for personkort
Geir Tore Persøy