Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Åpen spørretime 19.06.19 - Møteplasser for ungdom i Levanger

 

Bakgrunn:

Vi i ungdomsrådet mener det generelt er for få møteplasser tilegnet ungdom i Levanger. Vi føler oss ikke veldig velkommen på andre steder enn på ungdomshuset eller Smelteverket (Elihumenigheten sitt ungdomstilbud i sentrum) som har åpent henholdsvis tre korte kvelder i uka og på fredag kveld. Vi savner ett bredere tilbud på de tiltakene som allerede finnes, både i form av utvidede åpningstider, og flere åpningsdager i uka. Bygdene mangler tilbud, og i tillegg så har vi mangel på kollektivtransport i Levanger og det er vanskelig for de som bor på bygda (noe veldig mange gjør) å komme seg til og fra de tilbudene som eksisterer.

Vi i ungdomsrådet ønsker oss møtesteder med lengre åpningstider, som er åpent etter skoletid og utover kveldene, men også i helgene. Det er viktig for oss at vi føler oss velkommen uten å føle på kjøpepress, slik man gjerne gjør på kafeer og spisesteder. Vi ønsker oss ett møtested med mulighet for å lade telefoner, gjøre lekser, være sammen med venner og bare henge. Det er også viktig at dette tilbudet har nok voksne tilstede, slik at vi føler oss både trygge og velkommen, uansett.

Et tilbud som er åpent i skoleferiene er også noe vi ønsker oss, siden ungdomshuset ikke er åpent i skoleferiene.

På vårt siste ungdomsrådsmøte, onsdag 12.06.19, ble vi orientert om at ungdomshuset fra høsten av velger å stenge en dag i uka. Ikke nok med det, de innskrenker også en time med åpningstid i uka. Vi VET at det er vår veileder i ungdomsrådet, som også er daglig leder på ungdomshuset, og vi vet at dette er ett valg hun har tatt i samråd med sine ledere. Vi har fått en grundig forklaring på hvorfor dette valget er tatt, og tro det eller ei, men vi har forståelse for valget som er tatt. Det er ikke forsvarlig å drive med så lite voksne tilstede med de utfordringene som finnes i dag.

Men det gjør vondt. Det gjør vondt langt inn i hjerterota, og den jobben vi har gjort de siste to årene føles helt meningsløst. Dette er SÅ ufattelig trist, at ett ungdomstilbud ser seg nødt til å stenge en kveld. Ikke på grunn av at det er dårlig besøkt, men fordi det er så bra besøk at de ikke har ressurser til å håndtere situasjonen. Man innskrenker ett tilbud fordi det går FOR BRA!

Vi håper at dere politikere nå tar signalet som sendes, og gjør noe med det. Og det må gjøres NÅ!


Spørsmål:

Hva tenker ordføreren om dette?

Tørr man å høre på oss ungdommer, og gjøre de endringene som trengs i både budsjett og struktur for å få til ett bedre tilbud, og gode møteplasser til ungdommer?

Hva kan vi som ungdommer i Levanger/ Levanger ungdomsråd gjøre for å bidra til å bedre vår egen fritid?

Til toppen av siden 

"Åpen spørretime" - reglement

Publisert: 13.06.2019 13:15 Sist endret: 13.06.2019 13:20
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051