Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Kommunestyret 26.09.12 - FO 15/12 - Spørsmål fra Per Einar Weiseth (V) - avlastningsveier for sentrum

Sett fart i arbeidet med avlastningsveier for sentrum

Levanger Venstre vil at det settes fart i arbeidet med avlastningsveier for Levanger sentrum. Det er alt for mye trafikk i bykjernen og kvaliteteten som attraktivt bymiljø forringes. Sentrum som et livlig sted for handel, kulturaktiviteter og bomiljø, og har et kjempepotensiale, men da må unødvendig gjennomgangstrafikk ledes bort fra bykjernen.

Allerede ved en telling i 2005 kunne Vegvesenet konstantere at trafikkmengden i Levanger sentrum er tilbake til det volum det var før E6-omkjøringen ble bygd. Siden den gang er det ikke gjort noe for å forbedre trafikkbildet. Senest nå i januar ble det meldt om helsemessig uforsvarlige støvplager i sentrum.

Venstre har tatt initiativ til bedre skilting ved innkjørselsveiene, slik at for eksempel trafikk til sykehuset kjører inn ved Magneten, og trafikk til høgskolen kjører inn ved Mule. Venstre har også foreslått å oppheve forkjørsretten i Kirkegata, og på den måten bidra til at færre vil bruke den som gjennomgangsvei.

Trafikkforholdene i bykjernen er uholdbare og hindrer oss i å utvikle sentrum videre.

Vi har forstått det slik at et arbeid med avlastningsveier er påbegynt, og spør ordføreren om hva som er gjort så langt, og ber om fortgang i arbeidet slik at planer kan legges frem innen utgangen av året.

Per Einar Weiseth - klikk for personkort 
Per Einar Weiseth
Levanger Venstre

behandling

______________________
Aktuelt dokument: Avlsatningveger/turstisystem 2007 PDF

      Til toppen av siden

Publisert: 17.03.2011 07:50 Sist endret: 26.09.2012 20:41
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051