Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Kommunestyret 25.01.12 - FO 4/12 - Spørsmål fra Annikken Kjær Haraldsen (V) - Gratis halleie for barn og unge?

Det er stor aktivitet i våre lokale idrettslag rundt omkring i kommunen og den frivillige innsatsen for å legge til rette for fysisk aktivitet for mange barn og unge i Levanger tilsvarer mange årsverk. Noen idretter kan utøves på mange arenaer og uten spesiell tilrettelegging i forhold til utstyr, andre idretter krever større areal og mer kostbart utstyr. Gymsaler og idrettshaller er arena for flere av idrettene og i Levanger brukes disse fra tidlig ettermiddag til sene kvelder.

Dagens vilkår for hall-leie i Levanger:

  • For aktiviteter for barn og unge under 16 år er de fleste kommunale anlegg gratis å leie (for eksempel: idrettshallen ved Frol oppvekstsenter, gymsalen på Halsan skole og gymsalen på Mule skole). Ifølge hjemmesida til Levanger kommune er leieprisene for Skognhallen kr 220 pr time og Trønderhallen maks kr 300 pr time i 2012. For Frol IL Håndball utgjør avtalen med Trønderhallen om leie av areal for trening kr 4 140 pr uke. Det vil si at treningsavgift, dugnadsarbeid og arrangementsinntekter i veldig stor grad går til leie av treningstid i hall. Og det gjelder sikkert mange andre av Levangers idrettslag også.


Vilkår i andre kommuner:

  • Flere kommuner har valgt gratis hall-leie for barn og unge som et målretta tiltak med mange positive effekter. De lokale lag og foreningene kan redusere sine treningsavgifter, de kan bruke mindre tid på å organisere og delta i dugnadsarbeid og det blir mer like vilkår for de ulike idrettene. Gratis hall-leie vil også føre til at flere barn og unge får mulighet til å være fysisk aktive og at flere idretter kan velge å bruke arenaer med fasiliteter som for eksempel Trønderhallen. Gode eksempler på målretta tiltak er våre nabokommuner Stjørdal og Trondheim kommune. I Stjørdal kommune har politikerne vedtatt at alle kommunale haller er gratis for barn og unge under 19 år mellom kl 16 og 19, det gjelder også den nye Stjørdalshallen. I Trondheim vedtok formannskapet før jul at hall og baneleie er gratis for lag og organisasjoner som hører til i Trondheim.


Mitt spørsmål til ordføreren er:
Vil du som ordfører bidra til å innføre gratis hall-leie for barn og unge i alle kommunale anlegg, også i Skognhallen og Trønderhallen?

Annikken Kjær Haraldsen - klikk for personkort
Annikken Kjær Haraldsen
Kommunestyrerepresentant Venstre

behandling

       Til toppen av siden

Publisert: 17.03.2011 07:50 Sist endret: 05.06.2012 10:24
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051