Formannskapet 05.10.16 - sak 94/16 - Kjøp av 2 boliger til bosatte flyktninger

Arkivref. 2016/6902

UtvalgMøtedatoSaksnr.
Formannskapet 05.10.16 94/16

Rådmannens forslag til vedtak:

Levanger kommune kjøper Nordengbakkan 23 for en sum av kr. 2.998.800.- inkl. dokumentavgift og tinglysingsgebyr.

Levanger kommune kjøper Engvegen 20 for en sum av kr. 2.200.000.-

Det tas opp lån tilsvarende kjøpesum inkludert omkostninger. Kr 5.300.000,-

Det søkes tilskudd i husbanken i henhold til regler om kommunale utleieboliger.

Hjemmel/bakgrunn for saken:

Ingen

To store familier bor i leide boliger. I begge tilfeller skal boligene selges og det er da et spørsmål om kommunen kan tenke seg å kjøpe boligene.

Det finnes ikke et tilbud innenfor dagens kommunale boliger som tilfredsstiller i størrelse og geografisk plassering.

I begge tilfellen er det slik at familiene har bodd i gitte nabolag og det er ikke ønskelig å endre dette. Blant annet er det et ønske at familiene skal bo i de skolekretsene de allerede er etablert i. I boligsosial handlingsplan vedtatt i driftskomiteen sak 28/16 blir det fremhevet viktighet av å bo i gode bo-områder. Spesielt skal det tas hensyn til barn slik at det kan etableres gode relasjoner til andre i skolekretsen og boligområdet.

Det kan gis tilskudd til kommunalt disponerte utleieboliger for vanskeligstilte ved:

• oppføring av nye boliger
  • kjøp av boliger
  • utbedring av bolig som bidrar til økt kvalitet. Dette gjelder særlig med hensyn til universell utforming og energi/miljø
  • etablering av utleieboliger ved at kommunen sikres tildelingsrett

Det gis ikke tilskudd til ordinært vedlikehold og rehabilitering av utleieboliger.

Samlet husleieinntekt på boligene er i dag 25.000 pr. mnd.

Rådmannen ser dette som lite risikofylt kjøp. Levanger kommune er programkommune i Husbanken og skal de nærmeste årene arbeide aktivt med husbanken virkemidler innen leie til eie problematikken. Boligene ligger i attraktive boligstrøk. Ett i nytt felt på Nesset og et i eksisterende boligområde på Ankolm.

Publisert: 19.12.2010 07:50 Sist endret: 05.10.2016 19:04