Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Klassisk ballett

Klassisk ballett 1 (nybegynnere): onsdager kl. 16.00 - 17.00
Klassisk ballett 2 (viderekomne): tirsdager kl. 15.00 - 16.15
Klassisk ballett for voksne: onsdager kl. 17.00 - 18.00

Klassisk ballett
 (fra 10 år og oppover til voksne)
Klassisk ballett gir et godt grunnlag for alle danseformer, og teknikken har røtter langt tilbake i tiden. Den klassiske dansen er vakker og ren, dens teknikktrening gir en forståelse for kropp og bevegelse som er viktig for alle danseformer. Det rådes til alle som vil danse, enten det er jazz, lyrisk, moderne, selskapsdans eller showdans, å starte med klassisk ballett. Gjennom trening i klassisk ballett oppøves smidighet og styrke, holdning og spenst. Dessuten utvikles konsentrasjon og utholdenhet. Det kreves metodisk trening og oppbygging av styrke og holdning før man er klar til å begynne med opptredener. Ballettundervisningen føles ofte litt anstrengende og repeterende, men belønningen du får ved å opptre er virkelig enestående. Det undervises i Vaganova-teknikk. 

Dans

Klær: ballett leotard, kort skjørt, strømpebukser, myke ballett sko (hud farge).

Nybegynnere (barn fra 10 år, ungdom fra 13 år: danser i separate grupper)
For deg som vil lære å danse klassisk ballett. Du får innføring i ulike bevegelser som følger klassisk teknikk, og lærer å forholde deg til musikk. 1 time lange øvelser. Du trenger ikke å ha danset tidligere.

Viderekommende
For deg som har danset klassisk ballett før og ønsker seg flere utfordringer. Øvelsene blir litt lengre (1.15 min.), og vi skal lære en del koreografier for å opptre med på små og store arrangementer.

Voksne (fra 20 år oppover)
Drømte du om å danse ballett som liten, men fikk aldri sjansen? Nå kan du oppfylle drømmen og samtidig få et godt trimalternativ. Tilbudet er stadig mer populært i England og nå har vi hatt det i Levanger i flere år. Voksne som har erfaring med klassisk ballett og vil fortsette å danse er også velkommen! 1 time lange øvelser.

TåspissTil toppen av siden

Et utvidet tilbud for deg som har danset klassisk ballett i minst 3 år og som etter lærerens vurdering anses klar til å starte med tåspiss teknikk. Du må både ta ballett- og tåspissklasser for å benytte deg av tilbudet. Øvelser er 1 time lange. 

Dans

Tåspissteknikk er vanskelig å lære og det trengs mye motivasjon og tålmodighet for å klare det. Spesielle tåspissko fås kjøpt kun i spesialbutikker (det finnes en i Trondheim), hvor kyndige personer hjelper med å velge de riktige sko og gir nødvendige råd. Vennligst ikke kjøp sko på nettet! De er veldig dyre og ofte bortkastet kjøp da de ikke passer danseren.

Publisert: 20.04.2020 11:16 Sist endret: 14.04.2021 11:01
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051