Stor søkning til næringsfondet

Det har kommet inn søknader for nærmere 1,2 millioner kroner til det kommunale næringsfondet.

Fondet har 500.000 kroner til fordeling blant søkerne.

Fondet brukes som en tidligfase støtte til gründere eller bedrifter som skal utvikle nye produkter eller forretningskonsepter. Støtten kan brukes blant annet til markedsvurderinger for å gi et bedre grunnlag for å si om forretningskonseptet er lønnsomt eller ikke.

• Vi vet at mange bedrifter går inn de første fem årene etter at de er etablert. Vi ønsker med fondet å gjøre det lettere for flere å satse på å utvikle nye arbeidsplasser uten at de skal få for stor personlig risiko, sier Tore Svartås i Proneo og næringssjef Håkon Okkenhaug i Levanger kommune. Saksbehandlingen gjøres av Tore Svartås i Proneo. Den endelige beslutningen tas av styret i næringsfondet, som består av ordfører og varaordfører i Levanger og Verdal.

Nå vurderer administrasjonen i næringsfondet søknadene før styret får dem til endelig behandling i løpet av september.

• Søkningen viser at det er stort behov for denne typen penger i en tidlig fase av bedriftsutviklingen. Det finnes en rekke støtteordninger for de som ønsker å starte bedrift blant annet gjennom Innovasjon Norge, men dette er beregnet på de minste bedriftene eller bedrifter som er i en tidlig utviklingsfase, sier Okkenhaug.

Publisert: 02.09.2021 10:30 Sist endret: 02.09.2021 10:33