Rehabilitering av ballbinger

Levanger kommune skal våren 2021 rehabilitere 7 ballbinger

Levanger kommune skal våren 2021 rehabilitere 7 ballbinger – ballbingene på Åsen barne- og ungdomsskole, Ekne barneskole, Nesheim barneskole, Frol barneskole, Ytterøy barne- og ungdomsskole, Mule og Okkenhaug. Det er inngått kontrakt med Uniqa, med Kurt Bye AS som utførende entreprenør.

Arbeidet starter i løpet av denne uka (uke 15) med fjerning av gammelt kunstgressdekke. Dette skal leveres på godkjent mottak. Videre skal det gjøres nødvendig grunnarbeid, før nytt kunstgressdekke med sandinnfyll etableres på samtlige ballbinger. I tillegg er det mindre tiltak som ballnett, gjerde osv. som oppgraderes, og her varierer det litt fra ballbinge til ballbinge hva som skal gjøres.

Kunstgresset sol legges er 100% resirkulerbart. Kunstgresset inneholder ingen giftige stoffer og det vil ikke lekke noe ned i grunnen. Man bruker sand som innfyll da dette er et naturlig produkt og bedre for miljøet. Dette sammen med at kunstgresset er slitesterkt, krever lite vedlikehold og kan islegges om vinteren gjør at gresset kan bli brukt året rundt på en trygg og god måte!

Den første ballbingen i Levanger ble etablert allerede i 2001 på Frol, og de øvrige 6 ballbingene som skal rehabiliteres ble etablert utover 2000-tallet. Det er derfor en svært etterlengtet rehabilitering som nå gjøres.

Arbeidet med nye ballbinger fortsetter for fullt fra mandag 19.april i uke 16 i følgende rekkefølge:

1. Åsen
  2. Mule
  3. Okkenhaug
  4. Frol
  5. Ekne.
  6. Ytterøy
  7. Nesheim

Det kan bli noen endringer på rekkefølge hvis været eller andre forhold tilsier det. På de tre første regner vi 3-4 dager pr binge i gjennomføring, og alle ballbingene er ferdig rehabilitert før sommeren. Vi håper det gir mye glede og aktivitet både for skolene og nærmiljøet i flere år fremover.

Publisert: 15.04.2021 11:50 Sist endret: 15.04.2021 11:53