Halsan barneskole - refleksdag med ordføreren

Tirsdag 26.11.19

1.klassingene i Levanger er gode forbilder i trafikken

Ordføreren i Levanger har besøkt alle 1. trinn i kommunen i løpet av høsten for å høre om hva de kan om trafikksikkerhet. Og det er ikke rent lite!

Levanger ble i 2017 godkjent som trafikksikker kommune av Trygg trafikk. Som en del av dette arbeidet har ordføreren invitert alle 1. trinn i kommunen til å sende inn bidrag i enn trafikksikkerhetskonkurranse. Når ordfører Anita Ravlo Sand denne høsten har besøkt 1. klassingene i kommunen er det oppløftende mye kunnskap og engasjement å spore blant de unge trafikantene.

Husk refleks, hjelm og bilbelte!

Denne uka har ordføreren besøkt både Markebygda Montessoriskole, Vårtun kristne oppvekstsenter og Halsan skole. Ved Halsan skole spretter hendene i været med en gang ordfører Anita Ravlo Sand kommer inn døra.

- Vi skal gå på venstre side av veien!

- Vi må ha på refleks!

- Hjelm!

- Ha på bilbelte!

Elevene ved Halsan skole forteller også at de har fått med seg foreldrene sine på refleksjakt i mørket og så har de laget sine egne reflekser og lært om hvordan vi skal gå og sykle i trafikken.

- Vi må også huske å gå på venstre side, sier Sverre Sivertsen. Han og de andre elevene har god greie på mange trafikkregler.

Trekning av premie

Alle 1. trinn i som sender inn bidrag i konkurransen, er med i trekningen av premien på 10.000 kr. Det er Levanger kommune sammen med Sparebank1 SNM som står for premien. NAF har bidratt med reflekser som elevene har fått.

Bidraget som 1. klassingene sender inn kan bestå av tegninger, bilder, film eller annet materiale som viser hvordan 1. trinn ved de ulike skolene har arbeidet med trafikksikkerhet. Vinneren blir kunngjort i januar 2020.

Klikk for større foto

SNAKKET OM TRAFIKKSIKKERHET: Ordfører i Levanger Anita Ravlo Sand har fått mange gode og kloke svar når hun har besøkt 1.klassingene i Levanger for å snakke om hvordan vi skal oppføre oss trafikken.
Her på besøk ved Halsan skole sammen med Noa Angel Johannesen (f.v.), Mikael Nervik-Voldseth, Iver Jegtvolden, Håvard Rostad Hallset, Madelen Gøransson Bergsmyr, Vilde Indal Brandseth (bak Madelen), Håkon Stakset Grindstad, Theodor Kristiansen Vig (bak Håkon), Vemund Strand Wangensteen, Filip Aksnes Kaspersen, Thea Johanne Nordbach Bøe, Oda Marie Meen, Brage Wangensteen Ravlo, Simon Fjeldseth Vinje, Sverre Sivertsen, Thomas Waade, Jesper Aune og Valdemar Kvarving Wexels Riser.

SELVLAGEDE REFLEKSER: 1. klasse ved Halsan skole har laget sine egne refleksbrikker som pynter opp i vinduet - klikk for større bilde

SELVLAGEDE REFLEKSER: 1. klasse ved Halsan skole har laget sine egne refleksbrikker som pynter opp i vinduet.

LANGT REFLEKSBÅND: 1. klasse ved Halsan skole i Levanger har laget et kjempelangt refleksbånd - en viktig påminnelse som også dekorerer fint i klasserommet - klikk for større bilde

LANGT REFLEKSBÅND: 1. klasse ved Halsan skole i Levanger har laget et kjempelangt refleksbånd - en viktig påminnelse som også dekorerer fint i klasserommet.

Publisert: 29.11.2019 08:22 Sist endret: 02.12.2019 12:15