Luftveisinfeksjoner og time til lege

Nå er det mye forkjølelse blant folk.

Noen ganger utvikler dette seg til tilstander som trenger undersøkelse og behandling. Samtidig har vi har mer smitte med korona i distriktet som vi vil stoppe. Hvis du får luftveissymptomer skal du teste deg og unngå å spre smitten videre enten det er korona eller forkjølelse. Det er best å teste seg på Rinnleiret (PCR-test) før eventuell legekontakt. Om du føler deg så syk at du anser at dette ikke er tidsmessig forsvarlig, må du henvende deg til fastlegekontoret ditt. Du har alltid rett på nødvendig helsehjelp. De vurderer da om du kan settes opp til en telefonkonsultasjon eller om du bør tilses fysisk av lege. De vurderer samtidig om de ønsker å ta en hurtigtest av deg ved/utenfor legekontoret før fysisk konsultasjon med lege. Det samme gjelder ved kontakt til legevakt.

Tommy Aune Rehn
Kommuneoverlege i Levanger