Legevakta – ikke møt direkte – ring først

Har du luftveisproblemer skal du først ringe fastlege eller legevakt på 116117.

Du skal IKKE møte opp på legevakt eller hos fastlege. Årsaken er at vi IKKE ønsker å smitte andre pasienter eller ansatte på legekontorene. Det kan føre til at vi må stenge legekontorene.

Du får ikke koronatest hvis du møter uanmeldt opp på legevakt eller hos fastlege. Det er de samme kriterier som gjelder uansett. Legevakta i Levanger har nå låst ytterdøra etter at en person med luftveissymptomer kom uanmeldt inn på kontoret. Det kunne potensielt ført til at personale hadde blitt satt i karantene og at legevakta hadde blitt stengt. Vi trenger alt helsepersonell vi har tilgang på for tiden.

Vi ønsker å være operative slik at vi kan betjene så mange syke innbyggere som mulig. Derfor; ring først og fortell hva som feiler deg. Så vil fastlegen eller legevakta avgjøre hva som skjer videre.

Inderøy, Verdal, Levanger og Frosta har nå opprettet legekontor for luftveisplager på Rinnleiret. Det samme gjelder her; du skal ringe fastlegen/legevakta for å avtale. Det nytter IKKE å møte opp direkte på Rinnleiret.

Peter Daniel Aune
Daglig leder Innherred interkommunale legevakt