Korona - Nytt om idrettsaktiviteter

Veiledning og anbefalinger fra Helsedirektoratet

Helsedirektoratet har nå utarbeidet veiledning og anbefalinger til hvordan forbudet mot idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet hvor personer fysisk møtes, skal forstås.

Ifølge Covid-19-forskriften er det forbud mot idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs hvor personer fysisk møtes.

Det åpnes nå for idrettsaktivitet om en følger helsemyndighetenes anbefalinger om å ikke være mer enn 5 personer samlet holde minst 2 meters avstand.

Det er en forutsetning for all aktivitet at generelle anbefalinger for forebygging av smitte kan overholdes. Det innebærer at mange idrettsaktiviteter ikke kan gjennomføres, og at bruk av utstyr og garderobe ikke kan tillates. Fotball tillates, men det er ikke lov å heade ballen.

Norges idrettsforbund (NIF) vil utarbeide et felles sett med kjøreregler som skal ligge til grunn for alle idrettene. De vil be særforbund om å utarbeide koronavettregler innenfor sine idretter. Kretsene vil informere klubbene. Det er viktig at både idrettslag, barn og voksne/foreldre tar ansvar for at dette overholdes.

Publisert: 01.04.2020 18:56 Sist endret: 07.04.2020 10:42