Marked for nytt hotell - pressemelding

Levanger rådhus fredag 28. desember 2018

Markedsundersøkelsen om behovet for hotell i Levanger gir et tydelig svar; det er markedsgrunnlag for et konferansehotell med 160 til 180 rom.

Markedsundersøkelsen avdekker at Levanger mangler et fullservicehotell med førsteklasses kurs- og konferansefasiliteter. Det skriver seniorkonsulent Tore Rodahl fra Horwath HTL i sin konklusjon etter å ha undersøkt privat- og bedriftsmarkedet lokalt.

Undersøkelsen viser muligheter for et driftsresultat (EBITDA) på opp mot sju prosent bare i det lokale markedet.

Undersøkelsen har ikke tatt høyde for det regionale markedet. Den har heller ikke tatt høyde for økt turisme knyttet til Stiklestads oppbygging fram mot tusenårsjubileet i 2030 eller at Levanger har blitt et nytt turistmål på grunn av fredningen av sentrumskjernen, står det i undersøkelsen. Horwath trekker fram Levangers beliggenhet som Trøndelags geografiske midtpunkt og at byen ligger midt mellom Trondheim og Steinkjer.

Legger en til de regionale mulighetene et slikt hotell vil ha, er det mulig å regne hjem lønnsomhet, sier næringssjef Håkon Okkenhaug i Levanger kommune.

Stort behov
Denne undersøkelsen gir oss økt tro på at vi skal få realisert et nytt hotell i Levanger. Vi får stadig tilbakemeldinger fra aktører som ønsker å arrangere større konferanser her men må si nei på grunn av manglende hotell- og konferansekapasitet. Senest nå i høst måtte Levanger kommune si nei til å arrangere en nasjonal konferanse med tema dysleksivennlig skole fordi vi ikke hadde et stort nok hotell, sier Okkenhaug.

Han mener de nye fylkesgrensene gjør Levanger enda mer sentralt i Trøndelag.

Et hotell på havna i Levanger har mange fordeler; det er fem-åtte minutter å gå fra jernbanestasjonen gjennom et trivelig bysentrum. Hotellet ligger nært Nord universitets campus på Røstad, og et hotell i Levanger kombinerer muligheten med å samle konferansegjestene på hotellet samtidig som du har mulighet til å benytte deg av svømmehall i Trønderhallen 300 meter unna, eller rusle rundt i byen og benytte deg av de muligheter som ligger der.

Jobber videre
Kommunen har vært i kontakt med en rekke investorer som viser interesse for hotellet. Disse vil nå få tilsendt markedsundersøkelsen og kommunen vil i starten av 2019 kjøre en prekvalifiseringsrunde for å avdekke hvem som kan være interessert i å reise hotellet.

Kommunen ønsker å bidra med risikoavlastning opp mot en utbygger. Derfor ønsker vi dialog om hva som skal til for å få bygd hotellet, sier Okkenhaug.

Hotellmarkedet i Levanger - statistikk | spørreundersøkelse | analyse, - desember 2018, Horwath HTL - klikk for PDFOrdfører Robert Svarva sier det er bred politisk enighet om at kommunen vil bidra til at hotellet blir bygd.

Relevans

Revisjon av områdeplan for Levanger havn (PS 63/18)
Planforslaget er en revidering av gjeldende områderegulering for Levanger havn. Revideringen omfatter en endring av planområdet og utbyggingsstrukturer på ytre havn. I tillegg foreslås det også å endre fordelingen mellom bolig og næring. Planforslaget inneholder også flere mindre endringer om bl.a. byggehøyder og parkering.

Eventuelle uttalelser til planforslagene sendes til Levanger kommune, postboks 130, 7601 Levanger, eller postmottak@levanger.kommune.no innen 12. januar 2019

Hotell på Havna - orientering i formannskapet 27.06.18 PDF - Håkon Okkenhaug

Kommunestyret 20.03.13 - FO 4/13 - Interpellasjon fra Andreas Jenssen Hjelmstad (H) - Byen trenger et stort hotell

Plan- og utviklingskomiteen 20.05.10 - sak 48/10 - 1719/315/104 m.fl. - Reguleringsplan for Levanger havn - del 1 - hotell/kulturhustomten