Utstilling med Arna Hyll

Ta turen innom biblioteket og se Arna Hylls flotte utstilling "Det er ikke for sent".

Arna Hyll om sin utstilling:

«DET ER IKKE FOR SENT …»
…å la seg inspirere til å dyrke et talent man bare sporadisk har hatt anledning til.

«Korona-tiden» vi lever i nå, får mange til å stoppe opp og tenke over livet sitt.

Fra jeg startet å tegne og male, ble jeg inspirert av min far og bror, som ble kjente Steinkjer- kunstnere. Min to år yngre bror, holdt sin første maleriutstilling på Festiviteten i Levanger, godt hjulpet av kunstmaler Fred Johnsen Aarvik, som var en venn av min far. Jeg gikk på, som den gang het Middelskolen i Levanger i 1949/50 og ble inspirert av tegnelæreren min, som jeg tror het Waage.

Senere på et kurs, holdt av Trondhjems-maleren, Roar Matheson Bye, i portrettmaling i 1969.

Da den yngste av mine fem barn hadde begynt på skolen, ble det videreutdanning i «Tegning - form og farge» på Elverum VGS skole i 1975, den eldste i klassen og førti år!
Det var ett uforglemmelig år med lærling av forskjellige grunnleggende fag i kunstutfoldelse, som jeg fikk god bruk for i året etter, på Aktivitørlinja der og i yrket som Aktivitør.

I mine pensjonistår har jeg gått på noen malerkurs, delvis sponset av min kjæreste venn, til dags dato:
-    Galleri OKAY Levanger i akvarellmaling, også på Vega, og portrettmaling på Sømna i regi av Nordnorsk Pensjonistskole.

På biblioteket her skal jeg male ferdig et stort selvportrett fra siste kurs, tenker på min bror som malte sitt selvportrett da han var tolv år og jeg som nå maler mitt selvportrett i mitt åttisjette  år, - sannelig på tide!

Hjertelig takk til min yngste datter som hjalp meg med det praktiske og til Levanger bibliotek, som gjorde det mulig å holde en utstilling med appell til unge og eldre om å utfolde sine talenter og vise at…
DET ER IKKE FOR SENT..

Publisert: 05.06.2021 12:31 Sist endret: 05.06.2021 12:37

Levanger bibliotek Jernbanegata 16 7600 Levanger