Ny app for e-bøker og e-lydbøker

Onsdag 15. april lanserer folkebibliotekene og Trøndelag fylkesbibliotek appen BookBites. BookBites er enkel og gratis, og erstatter appen eBokBib som har vært i bruk siden 2013.

Appen kan lastes ned til mobil og nettbrett. Brukere med nasjonalt lånekort får gjennom appen tilgang til Trøndelags felles digitale boksamling med tusenvis av e-bøker og e-lydbøker.

Regjeringen har bevilget 20 millioner kroner til ekstra innkjøp av e-bøker og e-lydbøker til folkebibliotek. Trøndelag får 1 748 000 kroner av disse midlene. Dermed vil tilbudet utvides slik at flest mulig kan få glede av BookBites ved lansering.

Om BookBites

BookBites brukes til å låne e-bøker og e-lydbøker gratis fra biblioteket. Appen er laget for å gi gode lese- og lytteopplevelser og brukes fra før av bibliotek i seks andre fylker. BookBites leveres av Biblioteksentralen SA.

Det første brukeren møter i appen er bokhyller med forslag til bøker som kan leses eller lyttes til. Det er bibliotekene selv som lager bokhyllene. Man kan også søke etter bøker via søkeikonet. Under hver bok ser man hvor lang tid det vil ta å lese den. Slik blir det enklere å velge en bok som passer brukeren – akkurat nå.

Alle lesere er ulike, og det tar BookBites hensyn til. Her finner man en rekke verktøy som kan forbedre den personlige leseopplevelsen:

• - Velg linjeavstand, skriftstørrelse og skrifttype
  • - Velg blant 25 fargekombinasjoner for skrift og lesebakgrunn
  • - Les én linje av gangen med Linjefokus
  • - Slå opp et ord i ordboken
  • - Få teksten lest opp
  • - Få ord eller setninger oversatt

Slik gjør du for å komme i gang:

1. Søk opp BookBites i AppStore eller Play Butikk og last ned appen.
2. Opprett en profil med e-post og passord, ev. Facebook/Google.
3. Legg inn ditt lånenummer og PIN-kode. (Ikke lånekort? Klikk her for å registrere deg eller kontakt oss)
4. Søk opp bøker eller bla i våre anbefalingshyller. Lån boka eller lydboka. Du kan også lage egne huskelister.

Les mer om Bookbites her:

Publisert: 15.04.2020 07:49 Sist endret: 30.04.2020 11:12 Opprettet av Espen Rønning

Levanger bibliotek Jernbanegata 16 7600 Levanger
Tlf: 740 52 900 Faks: E-post: biblioteket@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-Tor 9-18 Fre 9-16 Åpningstid: Lør 10-14 Søn stengt Org.nr.: 938587051
Nettredaktør: Espen Rønning Ansvarlig redaktør: Vidar Lund Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS

En del av Levanger kommune Levanger kommune