Filmoteket er åpent!

Nå kan du låne film fra Filmoteket med et lånekort fra Levanger bibliotek.

Filmoteket er en strømmetjeneste fra Norgesfilm og vil ha rundt 100 filmer tilgjengelig for utlån ved lansering. Filmtilbudet er tilgjengelig når som helst, og hvor som helst i Norge. Du kan velge blant norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler for barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Målet er at Filmoteket skal tilby 1.000 filmer før 2020 er omme. Blant disse skal du finne klassikere, filmatiserte bøker, Oscar-vinnere og blockbustere, samt smalere filmer i arthaus/independent-kategorien.

- Filmoteket er ikke en utfordrer til de store kommersielle strømmetjenestene, men heller et supplement til bibliotekets egne fysiske filmer. Dette gjør at vi kan tilby langt flere titler til våre lånere, sier biblioteksjef Vidar Lund ved Levanger bibliotek.

Du trenger bare internett og et nasjonalt lånekort med Levanger bibliotek som ditt “hjemmebibliotek” (eller ved andre bibliotek som tilbyr Filmoteket, finn hvilke på filmoteket.no), så er filmene tilgjengelige. Du logger deg på gjennom nettleser på PC, Mac, nettbrett eller smarttelefon. Vil du se filmen på TV-skjermen, kan du bruke Chromecast eller AirPlay for å overføre.

- Ved oppstart vil hver låner få mulighet til å låne opp til fem filmer i måneden, så ser vi hvordan løsningen fungerer og etterspørselen blir. Hvis utvalget av film etter hvert blir så godt som forespeilet, tror jeg dette blir en suksess blant våre lånere, sier han.

Du låner filmen på samme måte som andre digitale bibliotektjenester, mens biblioteket betaler per film som lånes. Pengene går til de som har filmrettighetene, til Tono som forvalter musikkrettighetene, og til Norgesfilm.

Slik gjør du:

1. Opprett bruker på Filmoteket.no. Bruk ditt nasjonale lånekort og PIN-kode ved registrering. (Ikke lånekort? Klikk her for å registrere deg)
  2. Finn film, les omtale eller se trailer - og lån filmen. Du har filmen i 48 timer og kan se den så mange ganger du vil. Du må ha internettilgang.
  3. På profilsiden har du oversikt over favoritter, historikk og gjenstående lån.

Publisert: 07.04.2020 11:44 Sist endret: 20.10.2020 16:29 Opprettet av Espen Rønning

Levanger bibliotek Jernbanegata 16 7600 Levanger
Tlf: 740 52 900 Faks: E-post: biblioteket@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-tors 10-18, fre 10-16 Åpningstid: Lør 10-14, søn stengt Org.nr.: 938587051