Gå til innhold Globalmeny Forsiden
nullmobbing_topp_gul

Kulturprisen 2017 - forslag

(se også ildsjelprisen 2017 - kulturstipend 2017 - frivilligprisen 2017)

Frist for å komme med forslag: 1. november 2017.

Send forslag/støtt kandidat til Kulturprisen 2017: 

postmottak@levanger.kommune.no


Mottatte kandidater, sortert på etternavn (3):


15.10.17 Levanger Musikkforening

Levanger Kommunes Kulturpris bør i år gå til Levanger Musikkforening.

Musikkforeningen ble stiftet i 1892 og feirer i år 125 år. Korpset har fra starten av og til i dag spilt den 17. mai fra 1895, 1. mai fra 1908, samt julekonserter i Levanger kirke i mange år. I tillegg har korpset spilt og deltatt i utallige arrangement, og satt positivt preg på kulturlivet med sin tilstedeværelse.

Olaf W. Stamnes

----------------
- 15.10.17 Levanger Musikkforening

Jeg vil foreslå at Levanger Musikkforening får kulturprisen for 2017. Først og fremst fortjener korpset prisen for sin musikkhistoriske betydning for Levanger. Korpset ble startet så tidlig som i 1892, og har gjennom sitt lange virke deltatt ved utallige 17.maifeiringer med sitt klingende spill. Men ikke bare det.

Det 125 år gamle korpset har arrangert og vært med på hundretalls konserter og opptredener, ikke minst sammen med Levanger Mannssonglag, til stor glede for hele byens befolkning. Korpset har på ulike måter vært en kulturell institusjon i Levanger, og mange unge musikanter har opp gjennom årene vært med i korpset etter å ha sluttet i skolekorpset.

En rekke kjente musikknavn er knyttet til korpsets historie. Her skal bare nevnes stifteren Anton Kristiansen og sønnen Olaf, Olav Skille, Einar Krogstad og Trond Kolaas.

Vi skal være stolte av det Levanger Musikkforening representerer for musikklivet i Levanger, og 125-åringen fortjener absolutt omsider å få den heder kulturprisen representerer.

Kai Lennert Johansen

----------------
- 15.10.17 Levanger Musikkforening

Forslag som PDF

Liv Ohrvik Stamnes

----------------
- 18.10.17 Levanger Musikkforening

Levanger Musikkforening fyller 125 år i år, og fortjener etter vår mening å få årets kulturpris av flere grunner. De har gledet Levanger befolkning ved utallige spilleoppdrag gjennom alle de 125 år foreningen har eksistert. De har greid å opprettholde en ganske stabil kontinuitet i medlemsantall til tross for at mange korps sliter med rekruttering.

I tillegg til tradisjonell aktivitet med marsjering og deltakelse i tog 1. og 17 mai har de holdt mange konserter i ulike sjangere. De har i mange, mange år samarbeidet med Levanger Mannsonglag om en kjær og tradisjonell julekonsert i Levanger kirke. Korpset stiller også opp for kommunen ved andre anledninger, som for eksempel LFK fotball, NRK Sommerbåten og ellers når de blir spurt.

Etter vår oppfatning er de å regne for viktigere kulturbærere i Levanger, og en kulturpris for 2017 vil være en vel fortjent jubileumsgave.

Brit & Asbjørn Norberg

----------------
- 18.10.17 Levanger Musikkforening

Levanger Musikkforening fortjener kulturprisen som en takk og anerkjennelse for hva foreningen har gledet Levangers befolkning med i 125 år. Det kan ikke være noen kulturarbeidere som har gledet byens befolkning lengre enn Levanger Musikkforening.  De fortjener kulturprisen som en anerkjennelse for sin fremragende kulturelle innsats i Levanger kommune. 

Musikkforeningen ble startet av ildsjeler i 1892. Senere har mange ildsjeler båret musikkforeningen frem til i dag.  Blikkenslager Anton Kristiansen ledet Musikkforeningen frem til 1927, og var også foreningens første dirigent.  De spilte første gang ved 17. mai feiringen i 1895, og siden har de deltatt under alle feiringene, sett bort fra de fem krigsårene. Ved kong Håkons besøk i 1906 var de naturlig tilstede med sin underholdning, og ikke minst ved frigjøringen i maidagene 1945. I 2011 spilte de ved kong Haralds tilstedeværelse i forbindelse med åpningen av Trønderhallen. De har gjort Levanger kjent rundt omkring i landet, bl.a. ved ulike musikkstevner.

Som gode forbilder i en ellers mannsdominert forening, tok de i 1962 inn kvinnelige medlemmer, deriblant Solveig Okkenhaug, som fortsatt er aktiv i foreningen.

Levanger Musikkforening fortjener prisen for sin kulturelle innsats i Levanger over en årrekke.

I tillegg fortjener de prisen som inspirasjon til fortsatt innsats og utvikling, Ikke minst som gode forbilder for andre.  

Ludvig Strugstad


10.10.17 Toralf Lund

 Forslag som PDF

Forslagsstiller: Helge Westerfjell


10.10.17 Malvin Torsvik (kulturpris eller ildsjelpris)

Vi har over flere år sett det arbeidet Malvin Torsvik, lektor ved Nord Universitet, har gjort for å legge til rette for utveksling mellom sykepleiestudenter og ansatte ved sykehuset Levanger og Haydom hospital i Tanzania.

Ett viktig element i dette er at han selv har bodd og arbeidet å nevnte hospital, og snakker derav flytende swahili. Vi har sett på nært hold den jobben han har gjort for å bidra til kulturutveksling siden vi har jobbet ved Haydom hospital, sett hva det har hatt å si for sykehuset og for den landsbyen sykehuset ligger i.

Vi er sikker på at mange sykepleiestudenter over år ville støttet en pris til Malvin Torsvik.Han har og vært vertskap når afrikanske studenter har kommet hit. Også kollegaer på universitetet ville støttet denne prisen.

Selv er han beskjeden om arbeidet han gjør, og jobber mye i det stille - men han oppnår mye som kan måles i menneskelige verdier.

Tron og Gunn Hauan Tronsen


Til toppen av siden

 

Publisert: 12.09.2017 13:27 Sist endret: 19.10.2017 08:47
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: 74 08 35 40 E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:30 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051
Nettredaktør: Åsmund Brygfjeld Ansvarlig redaktør: Ola Stene Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS