Kommunestyret 20.06.18 - FO 27/18 - Spørsmål fra Janne K. Jørstad Larsen (FRP) - Ansiktstildekking

Fremskrittspartiet vil ha et totalforbud mot niqab og burka i det norske samfunnet. Burka og niqab er kvinneundertrykkende plagg som hindrer kvinner i å delta aktivt i samfunnet og som hindrer integrering. I et åpent demokrati skal man kunne identifisere hverandre og se hverandres ansikter. Vi er glade for Stortinget nå har vedtatt et nasjonalt forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssituasjoner.

Det nasjonale forbudet mot burka og niqab i undervisningssituasjoner er et nasjonalt grunnprinsipp, men åpner for at man lokalt kan vedta et forbud med videre virkeområder.

Fremskrittspartiet i Levanger kommune er enige i at ansiktsdekkende plagg hindrer god kommunikasjon og svekker utbytte av opplæringen og samspillet mellom elever og lærere i grunnskolen. Derfor mener vi at forbudet også skal gjelde i hele skoletiden for hele skoleområdet og skoleveien til grunnskolen i kommunen.

Vil ordføreren sikre at det innføres forbud mot niqab og burka på skolens område og langs skoleveier i vår kommune?

Janne K. Jørstad Larsen - klikk for personkort
Janne K. Jørstad Larsen