Skoleskyss

Opplæringsloven gir deg rett til gratis skoleskyss dersom avstanden mellom hjem og skole er mer enn 2 km (1. trinn) eller 4 km (2. - 10. trinn).

NYTT
I forbindelse med sammenslåing av fylkeskommuner er ansvar for administrering av skoleskyssoppgaver overført til AtB AS. De organiserer skoleskyssen på vegne av fylkeskommunen og de ulike kommunene.  I sitt arbeid med administrering av skoleskyss benytter AtB et elektronisk registreringssystem. Skolene registrerer alle skysselever inn i dette systemet etter å ha innhentet de opplysninger som etterspørres i søknadsskjema for skoleskyss.

Det skal søkes om skoleskyss for hvert skoleår.

Søk om skoleskyss for skoleåret 2018/2019:

Søknaden sendes eller leveres til skolen.

Skysselever vil etter søknad få tilsendt et elektronisk reisekort, t:kort, som må benyttes på reiser. Informasjon om hvordan t:kort skole fungerer og benyttes finner du på www.atb.no og skoleskyss.

Informasjon fra AtB

Ny pris-, billett- og sonemodell i Trøndelag

Kontantpåslag kr 11,- billett barn kr 19,- (dvs barnebillett koster kr 30,- om man betaler med kontanter.)

For å unngå kontantpåslaget kan elevene betale på ulike måter.

Periodekort. For de som reiser ofte er det mest lønnsomme, man kan velge periode på 7 dager, 30 dager og videre helt opp til 180 dager. Jo lengre man strekker perioden jo billigere blir reisene.

Verdikort Få et T kort der de legger in en verdi eks 200,- kr, billettprisen blir trukket i fra på kortet for hver reise, da vil en enkelt reise koste 19,- kr. (Sjåførene har slike kort i bussen.)

Mobillett. Man kan kjøpe billett og ulike billettprodukter på mobil tlf via en app.

Vi oppfordrer passasjerer til å gå in på ATB sine nett sider for å finne ut hva som er mest lønnsomt for hver bruker.

Kort og påfylling skjer også på ATB sin nettbutikk.

Informasjonsark

Publisert: 26.10.2016 09:53 Sist endret: 14.02.2018 13:16 Opprettet av Torkjel Øyen
Tlf: 74 05 25 00 Faks: 74 08 35 40 E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:30 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051