Unik bysykkel på plass

Offisiell åpning fredag 21.09.18

Glem nøkler og låser. I Levanger låner du bysykkel via telefonen din.

Alf Magnar Reberg - klikk for større foto

Her kan du både spare miljøet og få kroppen i bedre form, sa varaordfører Alf Magnar Reberg da han kom syklende til åpningen av bysykkelordningen på Torvet i Levanger fredag formiddag.

Levanger er den første mindre byen i Norge med en bysykkelordning. Storbyene har det fra før, men Levangers løsning er enklere. Totalt 100 sykler står plassert på ni forskjellige steder fra Magneten til campus Røstad. Når du åpner appen på smarttelefonen får du vite hvor nærmeste bysykkelstopp og hvor mange sykler som står der. Du låser opp den valgte sykkelen via appen og avslutter lånet på samme måte.

Det unike er parakeringsløsningen. Vi kan etablere ne parkeringssone for bysykler i løpet av fem minutter, hvor som helst. På den måten kan vi tilpasse bysyklene til hvor det er arrangementer, sa varaordføreren.

Over hele Europa markeres mobilitetsuken. Lørdag gjøres det ved å stenge Kirkegata og Torvet. I Kirkegata inviterer Madame Backlund til barnas gatefest med langbord og tegneark. Barna vil også få gratis pølse. Bønder i byen selger sine varer på Torvet, og fotomuseet skal ha utstilling. Det samme skal biblioteket ha.

Skal vi lykkes med bysykkelsatsingen er vi avhengeige av at hver og en endrer sine vaner. Selv er jeg overbevist om at vi på landsbygda vil kjøre bil i lang tid, men til forflytning i nærområdene til sentrum tror jeg bysyklene vilv ære et veldig positivt bidrag, sier varaordfører Alf Magnar Reberg før han leter fram sykkelen «Alf» og sykler videre. Kanskje finner du ditt navn blant de 120 syklene?

Internasjonal dag lørdag 22.09.18
Kirkegata og Torvet stenges for trafikk for å vise hvor mye plass biler tar i samfunnet vårt og for å vise hvordan denne plassen kan brukes til andre ting som skaper liv.

Fakta om bysykkelordningen:

• Ni stasjoner fra Magneten til Røstad
  • 100 sykler utplassert på de forskjellige stasjonene.
  • Syklene kan leies via smarttelefon.
  • Du betaler 49 kroner første gang du registrerer deg. Når du bruker syklene er de første 15 minuttene gratis. Deretter betaler du 2 kroner for hvert kvarter du bruker dem.
  • Last ned appen «Levanger bysykkel» og du er i gang!

Publisert: 21.09.2018 13:41 Sist endret: 21.09.2018 14:28

Tlf: 74 05 25 00 Faks: 74 08 35 40 E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:30 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051
Nettredaktør: Åsmund Brygfjeld Ansvarlig redaktør: Ola Stene Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS