nullmobbing_topp_gronn

Bålforbud 15. april til 15. september

Bålforbudet gjelder i all utmark.

Generelt bålforbud fra 15. april til 15 september i all utmark.

Det er nå tørt i terrenget og brannvesenet vil påminne om forbud mot bålbrenning.

Vi er inne i periode hvor det er mye gammelt gress og kvister som lett kan ta fyr. Det har også vært en periode med opphold og tørt vær, samt en del vind som har medvirket til at bål fort kan bli til en større gress/ skogbrann eller i verste fall kan bygninger ta fyr.

Brannvesenet gir ikke tillatelse til bålbrenning. Det er heller ikke nødvendig å søke.
Bålbrenning skjer på eget ansvar.
Viktig at det ikke er spredningsfare.
Viktig at det ikke er til sjenanse for naboer.

Å gjøre opp bål omfatter mer enn bare bålbrenning. Det omfatter for eksempel bruk av engangsgriller og andre bål- og peisinnretninger.

Ta forholdsregler. http://www.sikkerhverdag.no/brann/forebygge-brann/dette-ma-du-vite-for-du-tenner-bal/

Skulle bålbrenningen føre til brannutrykning så kan dette medføre forenklet forelegg fra politiet.

Dersom du ønsker å brenne bål så må dette varsles inn til brannvesenets alarmsentral på telefon 74 22 60 40.
Der melder du hvor du skal brenne, hvem du er og kontaktinfo.
Meldes også inn når du er ferdig.
Dersom bålet skulle komme ut av kontroll så ikke vent med å varsle på tlf.110, slik at slukning kan iverksettes snarest.

Oppsendingen av såkalte skylanterner eller kinesiske lykter og håndtering av brannfarlig avfall er også omfattet av begrepet.

Se link fra brannvernforeningen.

Publisert: 18.04.2017 08:40 Sist endret: 11.05.2017 11:56

Tlf: 74 05 25 00 Faks: 74 08 35 40 E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:30 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051
Nettredaktør: Åsmund Brygfjeld Ansvarlig redaktør: Ola Stene Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS