Monica Isakstuen bokbades av Ingrid Storholmen

Monica Isakstuen kommer til Levanger bibliotek for å snakke om sin roman Vær snill med dyrene, som hun ble tildelt Brageprisen for i 2016. Ingrid Storholmen står for bokbadingen denne kvelden.

Monica Isakstuen
Monica Isakstuen er født i Oslo i 1976, og bor nå i Fredrikstad. Hun skriver for øyeblikket roman og scenetekst, og holder kurs og foredrag.  Hun er i tillegg bidragsyter i en rekke tidsskrifter og antologier, senest Mensen (Gyldendal).

Hun debuterte med romanen Avstand² i 2009 og har senere gitt ut diktsamlingen Alltid nyheter (2011). I 2014 ga hun ut den kritikerroste romanen Om igjen. Høsten 2016 kom hennes tredje roman Vær snill med dyrene. Du finner mer om hennes tidligere romaner og diktsamlinger på Flamme og Tiden.

Vær snill med dyrene
er en rå, akutt og opprivende roman om å befinne seg i ruinene av et ekteskap sammen med den man bryr seg om aller mest - annenhver uke.

Forlagets omtale av romanen:
En liten familie på tre er i oppløsning. De klarte det ikke. Karen klarte det ikke. Koret av stemmer melder seg, fra venninner til familieterapeuter, med ord som skal hjelpe: Delt bosted. Mekling. Fordeling. Tilknytning. Forutsigbar adferd. Transitt-fase. Barn er robuste skapninger. Karen lytter til dem, slik en moderne kvinne skal, samtidig som alt i henne gjør opprør. Nei, barnet er mitt. Det er jeg som er dets mor. Det finnes ingenting moderne ved meg.

Likevel kommer spørsmålene: I hvilken grad er rollen som mamma knyttet til det å være familie? Er datteren fortsatt hennes når hun er hos faren? Hvis man er mor den ene uken, hva er man i den andre?

Se anmeldelser og mer info om boka på forlagets nettsider.

Starter: tirsdag 06. juni 19:00
Slutter: tirsdag 06. juni 20:30
Sted: Levanger bibliotek
Arrangør: Levanger bibliotek